VELUX takfönster

 

När du väljer att installera nytt takfönster är det viktigt att det utförs på rätt sätt. All håltagning i taket innebär en ökad risk för vattenskador i ditt hus. Använd därför alltid en certifierad och godkänd montör när du väljer att sätt in nya takfönster eller byta ut gamla. Vi på Svenska Byggruppen är specialister på tak och certifierade för att montera Velux takfönster.

Pivåhängt

Pivåhängt takfönster med griplist

Med griplisten öppnar och stänger du takfönstret bekvämt även om det står möbler rakt under det. Ventilationsklaffen sitter i ovankant. Rekommenderas för stödbensväggar upp till 130 cm.

Topphängt

Topphängt takfönster med handtaget nedtill

Med handtaget i nederkanten öppnar du takfönstret utåt och får en panoramautsikt.  Vi rekommenderar att du inte har några möbler direkt under takfönstret. Rekommenderas för stödbensväggar mellan 130 och 150 cm.

Manuellt eller fjärrstyrt takfönster?

Fjärrstyr ditt takfönster

Om ditt takfönster ska placeras utom räckhåll är ett fjärrstyrt VELUX INTEGRA® takfönster svaret. Det levereras med en kontrollenhet med pekskärm så att du kan styra takfönstret och tillbehör, t.ex. gardiner och solskydd, från vilken plats som helst i huset.  Välj mellan ett solcellsdrivet eller elektriskt VELUX INTEGRA®.

Störs du av regnljud?

Minska regnljudet med 50 %

Alla drömmer vi om en lugn och skön sömn, och genom forskning och innovativ design har vårt team av akustikexperter utvecklat ett takfönster som minskar ljudet av regn med 50%, jämfört med ett standard VELUX takfönster.

Oroar du dig för ovälkomna gäster?

Inbrottsskyddat takfönster

VELUX inbrottsskyddade takfönster ger en extra säkerhet mot tjuvar. Fönstret har en förstärkt konstruktion med flera infällda, extra lås.

Takbalkong eller takterrass?

Gå ut och njut av utsikten

Öppna upp din takvåning och släpp in ännu mer dagsljus och frisk luft med CABRIO® takbalkong eller takterrass. Dessa fantastiska lösningar öppnar upp mot yttervärlden på sitt egna sätt.

Takfönsterkupa- en modern takkupa

Få mer dagsljus, frisk luft och rymd!

VELUX takfönsterkupa är snabbare och enklare att montera än en vanlig takkupa. Takfönsterkupan levereras i en noga genomtänkt prefabricerad paketlösning, som innehåller både stomme och utvändig intäckning. Tack vare designen och helhetslösningen kan VELUX takfönsterkupa monteras på en dag*.

Även ekonomin talar för den nya moderna takfönsterkupan, den totala kostnaden från köp, installation och användning, ligger på en tredjedel, eller mindre, av vad det kostar att installera en traditionell takkupa. Sedan en tid tillbaka gör regelverket det dessutom lättare att få bygglov för att installera takkupor.

*Montering på en dag gäller monteringen av själv takfönsterkupan och inkluderar inte förarbete och håltagning.

Ett eller flera takfönster?

Släpp in mer ljus med fler takfönster

Om flera takfönster kombineras förändrar det ett rum dramatiskt. Du släpper in dagsljus, frisk luft och får en fantastisk utsikt. Resultatet är ett ljust och luftigt rum med en känsla av rymd.

Underhållsfria VELUX takfönster

Vit, underhållsfri och lätt att torka ren

Det här takfönstret har en skarvfri, gjuten polyuretanbeläggning som skyddar träkärnan. Den är underhållsfri och vattentät och på så sätt idealisk för rum med hög fuktighet som t ex badrum och kök – eller om du bara vill ha en ren och vit design.

Förbruka mindre energi

Våra takfönster ger en enastående energieffektivitet

Tack vare de smala karmarna, den stora fönsterytan och VELUX ThermoTechnology™ släpper våra takfönster in mer dagsljus och värme i huset än någonsin tidigare. Vi använder högteknologiska material i fönsterkonstruktionen, vilket förbättrar isoleringen och lufttätheten.
Du kan förbättra din energibalans ännu mer genom att välja någon av våra lågenergirutor, som finns till alla typer av våra takfönster. Du har möjlighet att välja en sådan ruta när du konfigurerar ditt egna VELUX takfönster.

Är det dags att byta ut ditt gamla VELUX takfönster?

Gammalt till nytt

Att byta ut ett gammalt takfönster kan innebära en avgörande skillnad för det rumsresultat du vill nå. Det är förvånansvärt snabbt och enkelt att byta och kostar inte så mycket som man skulle kunna tro.

Vi har tagit fram en guide som hjälper dig att hitta den bästa lösningen och vart du ska vända dig för att förverkliga den.

Takfönster för speciella funktioner

Special

Vi har ett stort sortiment VELUX takfönster för speciella funktioner – som t ex takfönster för passivhus, säkerhetsfönster, utrymningsfönster, brandventilationsfönster och många fler. Se hela vårt sortiment här.

Storleksdiagram

Pivåhängda Takfönster

Karmyttermått på VELUX Pivåhängda takfönster.

Topphängda Takfönster
Karmyttermått på VELUX Topphängda takfönster.