takläggare göteborg

Takläggare Uddevalla

Svenska Byggruppen är en av Sveriges största takläggare. Vi är stolta över att kalla oss takläggare och med åren har vi utfört hundratals takrenoveringar i området kring Uddevalla. Kontakta oss för kostnadsfri offert.

Uddevalla 2019-01-23

Välj rätt takläggare i Uddevalla

Vid en snabb ”googling” på takläggare Uddevalla hittar man mängder av firmor som erbjuder takrenovering till bra pris. Men det gäller att se upp: kompetensen, erfarenheten och kunskapen skiljer sig åt mellan takläggarna och långt ifrån alla arbetar exempelvis med arbetsmiljöplan.

André Takläggare Göteborg

I Uddevalla med omnejd är de vanligaste takmaterialen lertegel eller betongpannor och båda har en god hållbarhet. Det är oftast underlaget, pappen som först tar slut. Är takomläggningen rätt utförd bör taket hålla trettio år eller mer innan det är dags för ett takbyte. Men även om taket är yngre kan det vara en god idé att ta in en takläggare för att kontrollera taket.

Takläggare & utbildning

Det finns ingen specifik takläggarutbildning, utan en takläggare har i allmänhet gått byggprogramet på gymnasiet och ska totalt ha gjort 6800 lärlingstimmar för att ha tillräcklig kunskap och erfarenhet. De som är utbildade i Sverige har den kunskapen i grunden.

Med tanke på att utbudet av firmor som erbjuder takläggning är stort och varierat ska man göra noggranna efterforskningar innan man bestämmer sig.

Be om referenser

Ett första steg kan vara att kolla rekommendationer och referenser. Har någon granne bytt tak och är nöjd med jobbet? Vem bytte hans tak?

När man tar in en takläggare så är det klokt att be om referenser i det område där man bor. Har de bytt flera tak och kunderna är nöjda är det en indikation på att det är en duktig takläggare. Det är också viktigt att komma ihåg att ett alltför lågt pris ofta är en glädjekalkyl med dolda extrakostnader eller ett tecken på att firman inte jobbar korrekt med en arbetsmiljöplan.

Du ansvarar för säkerheten på arbetsplatsen

En del tullar på säkerheten för takläggarna. Så man ska alltid fråga efter arbetsmiljöplan och att firman använder godkända ställningar och jobbar med säkerheten. Byggherren, det vill säga husägaren, är den som har ansvaret om något händer och kan bli bötfälld vid en olycka om säkerheten har brustit.

Är din takläggare försäkrad?

Har företaget rätt försäkringar? Entreprenadförsäkring ska företaget ha som kan träda in om en allvarlig skada, exempelvis vattenskada skulle inträffa under byggtiden. Är de anställda försäkrade? Det kan också vara bra om företaget är anslutna till facket vilket garanterar bra arbetsvillkor för de som ska utföra arbetet.

Beställningen på arbetet ska vara utformat så att det tydligt framgår vad som ingår; vilken panna, vilken papp, vilka tillval ingår. Ingår takränna? Allt för att undvika ytterligare kostnader i efterhand.

Kvalitet och garantier

Takläggarens arbete ska hålla för granskning den som önskar har rätt att på egen bekostnad ta in en oberoende besiktningsman för att se att jobbet är fackmannamässigt utfört och gjort enligt avtalet. Det är även viktigt att kolla vilka garantier som gäller för det nya taket. Ett tak med pannor ska hålla i minst 30 år och då ska garantin gälla lika länge.


Checklista inför kontakt med takläggare i Uddevalla

  • Kolla rekommendationer och ta referenser
  • Fråga om personalen som byter taket är utbildad i Sverige och följer svenska byggnormer
  • Kräv arbetsmiljöplan
  • Fråga om företaget är anslutet till facket
  • Kontrollera så att godkända och fullständiga byggställningar används
  • Kräv ett avtal där det är tydligt vad som ingår.
  • Kolla garantins längd på ditt nya tak. Minst 30 år ska det vara.

 

 

Söker du takläggare Göteborg?  |  Läs mer om Benders takpannor  |   Söker du plåtslagare

Nyheter i Uddevalla

Oärlig takläggare fortsätter bluffa äldre

| Göteborg, Uddevalla | No Comments

Fler har drabbats av takläggaren som lurade Louise Larson Borgström att riva taket på villan i onödan. – Flera personer har upptäckt att bilder på skador de fått se inte var…

Bedragare rev upp taket och krävde 25.000 kronor kontant

| Göteborg, Uddevalla | No Comments

De två männen lurade sig upp på Torbjörn Dahlströms svärfars tak och krävde 25 000 kronor för att lägga om det. Efter att ha rivit upp ett stort antal pannor…

Taktvättarna släppta ur häktet

| Okategoriserade, Uddevalla | No Comments

Rättegången som har pågått under tre dagar avslutades i dag med att de tre männen blev släppta ur häktet och försattes på fri fot. Domen kommer först om två veckor,…

Irländska bedragare häktas

| Uddevalla | No Comments

UDDEVALLA Tidningen Bohusläningen har tidigare i veckan rapporterat om så kallade ”asfaltsläggare” från Irland. Under fredagen blev de häktade på sannolika skäl för bedrägeri och försök till bedrägeri. En person…

Egen projektledare

En takomläggning kräver koordination mellan materialleveranser, flera yrkesgrupper och dig som kund. Våra projektledare är med från första kontrollen av ditt tak fram till slutkontroll när taket är klart.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Du kan också ringa vår kundtjänst på telefon 011 33 33 300.

Vi är verksamma i hela Västsverige men vårt huvudkontor ligger tillsammans med Benders i Uddevalla. Du är alltid välkommen att kika in på en kopp kaffe om du har vägarna förbi.

Svenska Byggruppen
Huvudkontor
Kärrastrandvägen 119
451 76 Uddevalla

Kundtjänst
011 33 33 300

info@svenskabyggruppen.se