Plåtslagare Göteborg

Plåtslagare Strömstad

Varmt välkommen till Svenska Byggruppen Plåtslageri. Vi är plåtslagare som känner verklig stolthet över vårt hantverk. Vi riktar oss både till privatpersoner och företag i Strömstad. Kontakta oss idag för kostnadsfri offert.

För privatpersoner

 

Vi hjälper dig som är villaägare i Strömstadområdet och som behöver hjälp med plåtarbeten. Vi kan bistå med allt från inklädnader av skorstenar, montering av rännor och reparationer av läckande tak till montering vid nybyggnation. Vi kommer gärna kostnadsfritt hem till dig och kikar på ditt projekt.

Om du klurar på något; tveka inte att höra av dig till vår kundtjänst.

Ring kundtjänst på 011 33 33 300

För företag

 

Vi arbetar även tillsammans med andra byggföretag som behöver vår expertis när det kommer till plåttak, takkonstruktion, tillverkning och montering. Vi samarbetar gärna direkt med fastighetsägare vid exempelvis renoveringar av tak, skorstenar eller andra avancerade plåt- och zinkarbeten.


92
Kundnöjdhet just nu

För oss är det otroligt viktigt att våra kunder är fullständigt nöjda med oss och vårt arbete. Vi genomför därför regelbundet kundundersökningar.

Verkstad

 

Våra skickliga plåtslagare tillverkar dagligen specialobjekt utifrån mått och beräkningar på plats. De tillverkar objekten från planplåt i vår verkstad och färdigställer dem vid monteringen. Vi köper aldrig något färdigt. Detsamma gäller allt från plåtinklädd skorsten till ränndalsplåtar och fönsterbleck. Unika för varje byggprojekt.

Om du vill spara några kronor har vi också möjlighet att tillverka detaljer efter dina mått så att du kan montera själv.

Strömstad 2017-06-13

Välj rätt plåtslagare

Det finns många plåtslagare. Men det är nödvändigt att göra sin hemläxa; erfarenheten och kunskapen skiljer sig åt mellan plåtslagarna och långt ifrån alla arbetar exempelvis med arbetsmiljöplan.

plåtslagare uddevalla

Som svensk plåtslagare har man i grunden en treårig gymnasieutbildning med inriktning mot plåtslageri. Efter skolan följer två år som plåtslagarlärling ute på företag för att skaffa sig den erfarenhet och kunskap som krävs. Unga människor som väljer att utbilda sig till plåtslagare i Sverige har därför en god grund att stå på.

Med tanke på att utbudet av firmor som erbjuder plåtslageritjänster är stort och varierat ska man göra noggranna efterforskningar innan man bestämmer sig.

Be om referenser

När man tar in en plåtslagare så är det klokt att be om referenser i det område där man bor. Har de gjort plåtarbeten åt grannarna och om de är nöjda är det en indikation på att det är en duktig plåtslagare. Det är också viktigt att komma ihåg att ett alltför lågt pris ofta är förenat med dolda extrakostnader eller ett tecken på att firman inte jobbar korrekt med säkerheten eller att de använder sig av utländsk arbetskraft.

Du ansvarar för säkerheten på arbetsplatsen

En del tullar på säkerheten för plåtslagarna. Därför ska du alltid fråga efter arbetsmiljöplan och höra dig för så att firman använder godkända ställningar och jobbar med säkerheten. Byggherren, det vill säga husägaren, är den som har ansvaret om något händer och kan bli bötfälld vid en olycka om säkerheten har brustit.

Är din plåtslagare rätt försäkrad?

Har plåtslageriet rätt försäkringar? Entreprenadförsäkring ska företaget ha som kan träda in om en allvarlig skada, exempelvis vattenskada skulle inträffa under byggtiden. Är de anställda försäkrade? Det kan också vara bra om företaget är anslutna till facket vilket oftast garanterar bra arbetsvillkor för de som ska utföra arbetet.

Beställningen på arbetet ska vara utformat så att det tydligt framgår vad som ingår; hur många takhuvar, vilken takränna, vilka tillval ingår. Ingår eventuell takpapp och underbeslag? Allt för att undvika ytterligare kostnader i efterhand.

Kvalitet och garantier

Plåtslagarens arbete ska hålla för granskning och den som önskar har rätt att på egen bekostnad ta in en oberoende besiktningsman för att se att jobbet är fackmannamässigt utfört. Det är även viktigt att kolla vilka garantier som gäller för det nya taket. Ett tak med exempelvis bandtäckning ska hålla i många år framöver.

Svenska Byggruppen – När du söker plåtslagare Strömstad

När du väljer att anlita oss kan du vara säker på att jobbet blir korrekt utför och att det håller för granskning. Våra garantier är branschens längsta och våra plåtslagare har en god Svensk grundutbildning samt fortlöpande vidareutbildningar. Du är varmt välkommen att kontakta oss om du vill ha tips och råd eller en kostnadsfri offert.


Checklista inför kontakt med plåtslagare Strömstad

  • Kolla rekommendationer och ta referenser
  • Fråga om personStrömstadn är utbildad i Sverige och följer svenska byggnormer
  • Kräv arbetsmiljöplan
  • Fråga om företaget är anslutet till facket
  • Kontrollera så att godkända och fullständiga byggställningar används
  • Kräv ett avtal där det är tydligt vad som ingår.
  • Kolla garantins längd på arbetet.

 

 

Länk till vår materialleverantör Lindab >

Länk till takläggare Strömstad >

Nyheter i Strömstad

Lindab Magestic är ett naket material som åldras i takt med naturen och smälter väl in i sin omgivning. Beläggningen med zinkmagnesium gör Magestic till ett tåligare material i hög korrosivitetsklass som passar bra i området kring Strömstad där vi har närhet till vatten.

Läs mer om Lindab Magestic >

plåtslagare plåtslageri Lindab Magestic Zinkmagnesium

Egen projektledare

En byggprojekt kräver normalt koordination mellan materialleveranser, flera yrkesgrupper och dig som kund. Våra projektledare är med från första kontakten tills arbetet är avslutat och du känner dig helt nöjd. I Strömstad får du hjälp med projektledning av Henrik Noré.

Henrik Noré

Henrik Noré

Projektledare Strömstad

Hej! Jag kommer och tittar på ditt plåtprojekt och lämnar råd och tips samt en kostnadsfri offert.
Ha det gott / Henrik

Kontakt

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Du kan också slå en signal till vår kundtjänst.

Svenska Byggruppen Plåtslageri
Huvudkontor
Kärrastrandvägen 119
451 76 Uddevalla
Kundtjänst 011 33 33 300
info@svenskabyggruppen.se
Öppettider Må – Fr 8 – 17

 

Plåtverkstad
Kopperöd 231
45193 Uddevalla
Öppettider Må – Fr 7 – 16