Plåtslagare uddevalla

Våra plåtslagare

 

Tack vare eget plåtslageri och direktinköp på råmaterial är vi stolta att erbjuda riktigt hantverk i plåt till rätt pris. Våra duktiga plåtslagare utför bandtäckningar, inklädnader av skorstenar, tillverkning av plåthuvar… ja det mesta du kan tänka dig i plåt helt enkelt.

Kontakta oss

 

Ring vår kundtjänst på 011 33 33 300 eller fyll i formuläret så kommer vi och kikar på vad du vill ha hjälp med.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

"Vill du generationssäkra taket? Jag kommer hem till dig på en tid som passar dig och pratar riktigt plåttak"

Henrik NoreProjektledare Svenska Byggruppen

Vad tycker våra kunder?

 

Henrik F 

2018-12-29 ”En bra kontaktperson som varit lätt att få tag på och kommit vid behov, jättestort plus. De använder noggranna och trevliga hantverkare dom även gör det lilla extra. Denna del får högsta betyg..”

Mikael B 

2018-12-28 ”Fantastisk plåtslagareteam med stort plus för stor yrkesstolthet och fantastisk servicekänsla.”

Katarina L

2018-12-24 ”Bra byggarbetare, alltid trevliga och hjälpsamma. Gjorde ett jättefint jobb med vårt tak”

Zakira C

2018-12-24 ”Nöjd nöjd nöjd nöjd ?nöjd nöjd nöjd nöjd”

Historia

 

Plåt som taktäckningsmaterial har lång tradition. Plåtmaterialet har dock förändrats under åren. I slutet av 1800-talet började man använda förzinkad plåt som sedan målades på plats. Idag används nästan uteslutande fabriksmålad plåt eller aluminiumzink-belagd plåt.

Under 1800-talet använde man sig skivtäckning vid takarbeten med plåt. Skivtäckning innebär att man utgår från skivformat och falsar ihop plåten med stånd- och tvärfalsar. Skivtäckning används idag mest på byggnader där man vill framhäva utseende och kvalitet men även för att ta till vara gammal taktäckningstradition. Idag dominerar dock bandtäckning som metod för planplåtstäckning.

Det finns många skäl som talar för plåt som taktäckningsmaterial. Antingen det gäller tak på industri-, affärs- eller bostadshus är motiven utseende, säkerhet mot brand, tålighet mot mekanisk påverkan och livslängd. Färgbelagd stålplåt är dessutom återvinningsbar till 100% vilket gör plåten till en i högsta grad miljöanpassad produkt. Liten taklutning talar i många fall för bandtäckning som ytbeläggning. Bandtäckning är lämplig även för renovering av tak och kan kombineras med extra värmeisolering.

Genom hårt arbete har vi nu fått möjlighet att hjälpa människor i hela södra Sverige att byta sina tak. Vi är stolta och tacksamma för detta och vi kommer inte att göra någon besviken!